събота, 4 май 2024 г.

Метрото, гордостта на Фандъкова, пропадна!

Станция „Хаджи Димитър“
Движението по участък от чисто новата 3-та линия на метрото в София е спряно след сериозна техническа авария – релсовият път се е надигнал от преминаващата под тунела река! Това е поредният удар върху некадърното строителство на столичния кмет Йорданка Фандъкова въпреки инвестицията от близо 1 млрд. лева. Очаква се влакове да не се движат поне седмица, докато бъде отстранен проблемът между метростанциите „Театрална“ и „Хаджи Димитър“. За обслужването на пътниците са осигурени автобуси, които ще спират на спирката на улица „Тодорини кукли“ по линия 120.

Изпълнител на строителните дейности е станалата известна фирма „Трейс“, която според запознати е получила 75 милиона лева за работата си. Същата фирма, която построи автомагистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора, която ремонтира пътя за Своге, построи западната дъга на Софийския оловръстен път, която многократно пропадаше, булевард „Дондуков“, който стана на вълни и още, и още … Поредните проблеми, този път с метрото, станаха дни след като Йорданка Фандъкова проплака, че заради начина на провеждане на обществените поръчки се стига до проблемите със строителството. Факт е обаче, че толкова години санкционирани от Фандъкова и общината няма, като единствено бившият заместник-кмет Евгени Крусев е обвиняем за ремонта на улица „Граф Игнатиев“.
Ремонти, ремонти …
Така гордостта на Йорданка Фандъкова, която доста често правеше „инспекции и проверки“, само и само да се похвали и да се снима пред някои от метростанции, отново е на път да й изиграе лоша шега. Дали пък не е време столичният кмет да обясни кой, как и защо печели обществените поръчки въпреки некачественото изпълнение и проблемите?

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html