събота, 4 май 2024 г.

„Лестър“ поведе в Англия след бой по „Челси“ (видео)

„Лестър“ е на върха в Англия, след като убедително надигра у дома „Челси“ и го победи с 2:0.

Успехът дойде след голове на Вилфрид Ндиди и Джеймс Мадисън още преди почивката, а трите точки пратиха отбора на Брендън Роджърс над всички останали в класирането на Висшата лига.

„Лисиците“ имат 38 точки, с една повече от Манчестър Юнайтед, но и с един изигран мач повече.

Тази вечер „червените дяволи“ могат да се върнат на първо място, ако спечелят като гост на „Фулъм“.

Припомняме, че преди 5 години „Лестър“ стана шампион, но тогава водеше далеч по-убедително на този етап от сезона. Разликата е, че онова бе първенство, в което водещите отбори бяха далеч от най-силните си дни, а сега в челото на класирането са цели 7 тима в 6 точки.

„Показахме добра игра. „Челси“ е талантлив отбор, съставен от играчи от много високо ниво. В последните 15-20 минути на първото полувреме схемата ни ни позволи да проникнем дълбоко в половината им. Изглеждахме много опасно, отбелязахме два хубави и заслужени гола. Доволен съм, че виждам връзка между това, което правим на тренировките, и мачовете. Рано е да се говори за борбата за титлата“, коментира Роджърс.

„Когато поех поста, знаех, че няма да е лесно и каква ще бъде реакцията на лошите резултати. Имахме забрана за трансфери, играехме с младежите, после се появиха нови играчи, които се опитват да наберат оптимална форма и да се адаптират към отбора. Просто трябва да продължим да се борим. В средата на ноември нещата изглеждаха на другия полюс, но сега не всичко е така безоблачно. Не сме единствените с проблеми, както и аз не съм единствения мениджър под напрежение. Свикнал съм с него и мога да се справям. Надявам се скоро да преодолеем този труден период“, каза мениджърът на „сините“ от Лондон Франк Лампард.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html