понеделник, 29 април 2024 г.

Крушарски: Акрапович ни предаде

Босът на „Локомотив“ (Пловдив) Христо Крушарски заяви пред медиите, че Бруно Акрапович е извършил предателство спрямо клуба, когато е отишъл в ЦСКА в края на есенния дял от шампионата. Бизнесменът се зарече, че „червените“ няма да имат Диниш Алмейда в своя състав.

„В нашия футбол няма колегиалност, няма отношение. Злобата трябва да е само на терена, циркът трябва да е извън терена. Ще вземат Алмейда – ще го вземат, ама няма да го вземат. Озлобяват човек да направи така, че да не го вземат. И ЦСКА няма да го вземе. Няма! Може да съм беден, но не съм прост. Иначе външният вид издава друго, но… Титлата ли? Аз съм ненаситен. Без колектива съм кръгла нула. Имаме цел и ще я гоним. Ще се борим, няма да оставяме нещата.

Вратата на Локомотив е затворен за тези, които са ни предали. Проблемите по света са едни и същи, те идват от несигурността, всеки мисли как да оцелее ден за ден. За Бруно Акрапович не съм сложил бариера, не съм сложил катинар, а направо съм бронирал портала. Това е предателство, не е напускане! В края на полусезона – предателство“, каза Крушарски.

В Пресклуб „България“ босът коментира и назначението на Ясен Петров за нов национален селекционер.

„Хубаво е, че новият селекционер е от Пловдив, ама аз нямам много хубави впечатления от там”, пошегува се Крушарски. „Надявам се да направи нещо различно от това, което бе досега. Бих казал също на моите колеги да си седнат на г**за и да не определят кой да играе и кой не. Нека да оставят човекът да работи и да прави това, което му е в главата. И да не мисли кой къде ще го удари. Всички казват, че не се месят. Според вас месят ли се? Естествено. Всеки иска да наложи някой, който да го продаде. Когато обаче налагаше една стока на сила, нищо не става”, каза още Крушарски.

Той направи и интересно изказване по адрес на звездата на отбора Димитър Илиев. Снощи голмайсторът на „смърфовете“ спечели за втори пореден път приза „Футболист на годината“.

„Ако Митко Илиев не беше женен, щях да го награда с една девойка, но няма да му развалям семейството. Бих го наградил и тази година с „Футболист на годината“, и с Купата на България. Преди три години той дойде и ми каза, че не иска да ходи повече никъде, поиска да се разберем. Човекът дава всичко за себе си и за колектива. Това признание му вдига летвата бая високо, сега трябва да защитава титлата си, бая зор ще види“, каза още началникът и скочи на кмета на Пловдив заради стадиона на „Локомотив“.

„В Аржентина има богата класа, а долу е пълен Ад. Нашите деца са доста глезени, те живеят на гърба на родителите си. Родителите ги правят лигльовци, а така няма да има нищо. Дори нашите възстановителни центрове за футболистите не са като хората.

В Локомотив имаме един басейн, а в Аржентина имат камери, тангентори, за юношите, това няма как да го пренесеш тук с магическа пръчка. Стадионът в Мендоса е бижу, което не знам как ще го видим скоро в България. „Алианц Арена“ в Мюнхен вакса да папа пред него. Само можем да си мечтаем.

Знаете ли в Пловдив къде е къщата на кмета? Ако не беше „Локомотив“, той нямаше да е кмет. Казвал съм му го в очите, сега го казвам пред вас. Не може да се държиш така и само да дразниш колектива. Другият заместник бил локомотивец, като го гледам колко е локомотивец, ми иде да се гръмна. Като гледам парите ще свършат, а после какво правим?! Взехме 9 милиона за нашия стадион. Ние няма да имаме пари за цял стадион, те взеха пари за цял стадион, нали?! Една крава колко мляко дава?! В момента върви проектирането на стадиона, защото не бяхме на фазата на другите. Платих преди това пари за снимки, доста евтини ми излязоха, както и да е. Сега върви препроектиране. Оказа се, че всички стадиони в България са построени малко на една страна. За да не свети слънцето в очите на вратарите, стадионът трябва да се премести малко. Сега се питат ФИФА, УЕФА, да се измести малко теренът, за да може да получи стадионът категория 4. „Ботев“ не знам как го правят с техния стадион, май си го строят така. Тази година ще изклатим докрая две трибуни.

Гласоподаватели сме и ние, ние сме половината Пловдив. Като си кмет, не си кмет само на жълтото, а и на розовото, синьото. С политика не се занимавам. Политиката я зарязах през 1979 г., когато раздавах апартаменти в София. Раздал съм повече апартаменти от Тодор Живков. Напуснах обаче „Кремиковци“. Общината иска да купи седалките на „Ботев“. Ако аз съм кмет на града, ще кажа да се гласува за двата отбора. А ние пуснем лафа и после се чудим как да се избършем“, каза Крушарски в свой стил.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html