събота, 4 май 2024 г.

В „Да, България“ се хванаха за гушите заради листите

В „Да, България“ се хванаха за гушите за реденето на листите за парламентарните избори, пише 7DniBulgaria.bg. Според изданието лидерът на партията Христо Иванов взел да си измисля задачи извън столицата, само и само да не е в обкръжението на свои съпартийци. Защото щом го видели, всеки започвал да иска да е водач на листа в София!

Христо Иванов, снимка Интернет

Столицата е разделена на три избирателни района. В един от тях лидерското място в листата ще бъде на коалиционния партньор ДСБ, вероятно за председателя Атанас Атанасов. Остават две. Едното е за Христо Иванов, който си е заплюл 23-и мир, в който район по традиция се кандидатират партийни лидери. Никой не искал „селските“ райони в 25-ти МИР, където са „Връбница“, „Надежда“, „Илинден“, „Люлин“, Нови Искър“ и т.н. За оставащото едно водаческо място на листа в София пък били категорични, че им се полага зелените Тома Белев, Борислав Сандов и двамата Ковачеви. Последните вече заплашиха в социалните мрежи, че ако някой си прави други сметки, ще има големи проблеми, пише изданието.

На лидерско място се надявал и бившият съдия Методи Лалов, който заради това изостави Темида и се отдаде на партийна кариера. Голям вой има и срещу личната фаворитка на Христо Иванов – Мануела Малеева, която също е гласена за подводач. За такъв е гласен и личният оператор и монтажист на лидера – Иво Мирчев.

Никой от лидерите не искал да води листа извън София, Пловдив и Варна, поради което битката за попадане в тези три града ще е зверска, заключава 7DniBulgaria.bg.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html