понеделник, 29 април 2024 г.

Отровното трио: Да, ще работим с БСП и ДПС

Отровното трио“: Борисов печели време - bTV Новините

Отровното трио изплю най-накрая камъчето – ще преговаря с БСП и ДПС за общи действия срещу управляващите. За това призна лидерът на протестното движение адвокат Николай Хаджигенов. „У нас има образователен проблем – смята се, че няма демократи извън крайната десница, което е интересен абсурд. Всъщност демократи може да има в цялата политическа палитра. Ако изключим ГЕРБ, мнозинство за постигане на реални промени в бъдещия парламент няма как да се направи без хора от БСП. И още нещо, срещу което ще скочи по-необразованата част от българския народ: промяна в конституцията не е възможна без гласовете на ДПС. Проста математика. Говоря нещата такива, каквито са, без значение дали са приятни или не“, заяви Хаджигенов пред „Студио Банкер“.

„Повечето хора не си дават сметка какъв ужасяващ враг имаме – с милиарди, със структури, с властови инструменти, с измами, лъжи и престъпления. Ние сме обикновени хора от улицата, единственият ни шанс е да се съберем, да затворим ръката в юмрук и да го ударим. Иначе най-много да предизвикаме гъдел. Отлъчването ни е направено от трийсетина души. Те веднъж ни анатемосаха, после отлъчиха, самоотлъчиха и накрая ни поканиха отново на протести. Странна шизофрения. Нормално е хората да бъдат различни. Хареса ми терминът коалициология, в България сме 7 млн. индивидуалисти, и коалиция е странна дума, при положение, че всеки е сам за себе си“, каза още Хаджигенов и вероятно след това отиде да си купи нов костюм за бъдещата си работа като депутат.

В интерес на истината не е известна позицията на проф. Весилслав Минеков, който обяви, че няма да се занимава с политика и който е приеман от дясната общност у нас като част от нея. така, че вече изглежда по-правилно да се пише „Отровното дуо“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html