събота, 4 май 2024 г.

Митко Илиев е Футболист №1 на България

Звездата на „Локомотив“ (Пд) Димитър Илиев беше избран за „Футболист на годината“ в България за 2020 г. Капитанът на „смърфовете“ триумфира със 158 точки, оставяйки зад себе си Валентин Антов от ЦСКА и Антон Недялков от „Лудогорец“.

Това е втора поредна награда в престижната анкета за Илиев, който спечели приза и преди година.

Той е вторият футболист на клуба от „Лаута“ след Христо Бонев, стигнал до №1 в страната три пъти.

95 спортни журналисти от 37 медии гласуваха в 60-ото издание на анкетата „Футболист на годината“.

„Изключително съм развълнуван. Това бе странна и тежка година за всички футболни хора, а и за всички като цяло. Надявам се максимално бързо тези неща да отшумят. Благодаря на всички мои съотборници и на хората от клуба. Постигнахме невероятни неща миналата година. Искам да благодаря на моята съпруга, която винаги е до мен. Горд съм и щастлив“, заяви Димитър Илиев.

Николай Киров от „Арда“ е треньор №1 на 2020-а, след като води уверено отбора си по върховете на класирането в родния футбол.

Киров, който преди 2 години спечели Купата на България с „Ботев“, отново доказа качествата си и в Кърджали, тимът му не загуби нито от ЦСКА, нито от „Левски“, „Лудогорец“ или „Локо“ (Пд) в последните няколко есенни месеца в шампионата.

Втори в класацията при наставниците е Стамен Белчев, който вкара ЦСКА в групите на Лига Европа след паметна победа като гост над „Базел“. Трети е Илиан Илиев „Черно море“.

За пети пореден път това е Евдокия Попадинова е най-добрата при жените, която от няколко месеца играе в италианския „Наполи“.

Ето и останалите награди

Най-прогресиращ млад футболист –

Доминик Янков – „Лудогоруец“

Вратар на годината

Мартин Луков – „Локомотив“ (Пд)

Защитник номер едно

Валентин Антов – ЦСКА

Полузащитник

Тиаго Родригес – ЦСКА

Нападател на 2020-а

Мартин Камбуров – ЦСКА 1948

Най-добър чужденец

Али Соу – ЦСКА

Приз „Лъвско сърце – Трифон Иванов“

Посмъртно – Нако Велянов, шофьор на автобуса на „Беласица“, който получи сърдечен удар на волана на возилото, но успя да го спре и да спаси отбора.

Гол на годината

Тодор Неделев – „Ботев“ (Пд)

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html