събота, 4 май 2024 г.

Любен Дилов и Нойзи поемат бившите медии на Пеевски?

МИФ 2019. Ден трети. Оръжие или щит е българската журналистика? – Студентски съвет УНСС

Любен Дилов и Ивайло Цветков-Нойзи са най-вероятните управляващи на вече  бившите медии на депутата Делян Пеевски, научи anteni.bg. Очаква се всеки момент Комисията за защита на конкуренцията да даде зелена светлина на сделката за продажбата на вестниците и сайтовете „Телеграф“ и „Монитор“. Новите собственици от „Юнайтед груп“ са предложили на двамата известни журналисти да поемат оперативното ръководството на медиите. Според източници на anteni Любен Дилов ще ръководи вестник „Телеграф“, а Ивайло Цветков-Нойзи „Монитор“ – вестник и интернет сайта.

Любен Дилов-син има огромен опит като вестникар. Завършил е специалност „Печатни медии“ във факултета по журналистика на Софийския университет. Редактор е в няколко печатни издания, като вестник „Поглед“, списание „Литературна академия“ и др. От 1990 г. се занимава със създаването на телевизионните предавания „Ку-ку“, „Каналето“, „Хъшове“, „Шоуто на Слави“. Той е двигател и основен идеолог на тези предавания. От 2004 г. е собственик и редактор на вестник „Новинар“. От 11 август 2010 г. е главен редактор на българското издание на италианското списание „Еуропео“.

Ивайло Цветков-Нойзи е сред най-търсените коментатори и анализатори в българското медийно пространство. Неговото име е свързано с култовото списание „Егоист“, което излизаше между 1996 и 2006 година. Той е и първият главен редактор на българското издание на „Плейбой“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html