понеделник, 29 април 2024 г.

И Източна Европа вариант да приеме Джошуа-Фюри

Еди Хърн даде подробности около преговорите за дългоочаквания мач в тежката категория на бокса между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри.

Разговорите по темата са в ход вече от близо три седмици, като договорката е близо.

Преговорите са в много напреднала фаза и се очаква до 3-4 седмици да има контракти и всичко да е подписано“, акцентира импресариото за телевизионния канал IFL.

„Има пълно единодушие между двете страни, че първият бой на двамата шампиони трябва да е в края на май или началото на юни, преди старта на европейското първенство по футбол и олимпиадата – двете големи спортни събития на годината. Евро 2021 започва на 11 юни. Финансовата част е на практика договорена, рамката е ясна, като остава телевизионният договор, но офертите вече са налице. Вероятно сумите ще са рекордни за бокса“, каза още Хърн.

На въпрос „Могат ли да спечелят по чисти 100 милиона долара двамата?“, отговорът е многозначителен. „Защо не, ако това е най-големият мач в историята на тежката категория… Още не е избрано мястото, но ще се търси такова, което предлага възможност за поне 30 000 зрители. Нашата мечта е да се бият пред 100 000 на „Уембли“, но това няма да е възможно и Лондон отпада като вариант“, обясни Хърн.

Споменатите дестинации са Китай, Катар, Саудитска Арабия, Дубай, Сингапур, Австралия и дори Източна Европа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html