петък, 3 май 2024 г.

Връщат учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас в училищата

Министрите на здравеопазването и на образованието Костадин Ангелов и Красимир Вълчев обсъдиха връщането към присъствено обучение на част от учениците от 5 до 12 клас от началото на следващия месец. Сред дискутираните към момента варианти е от 4 февруари, когато започва вторият учебен срок, в клас да се върнат 3 випуска от по-големите ученици. Най-вероятно това ще са 7-ми и 12-ти клас, а за третия випуск ще се избира между 5-ти и 8-ми клас.

Обмисля се връщането на учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас в училище от 4 февруари. Това пък обяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев след срещата при образователния министър. Решението ще бъде взето следващата седмица, на основа на данните за коронавируса. Връщането на учениците ще стане факт, ако заболеваемостта от COVID-19 се задържи под 120 на 100 000 души население, посочи Костадин Ангелов.

По-рано през деня заместник-министърът на образованието Таня Михайлова коментира, че се обмисля присъственото обучение да започне от 4 февруари, защото на 3-ти е междусрочната ваканция. 7-ми и 12-ти са класовете, които са в края на съответния етап и заради това, като че ли повече вариантите клонят към тези класове, но с оглед на епидемичната обстановка никак не е изключено да има редуване – т.е. да бъдат в училище, после пак да бъдат в електронна среда.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html