събота, 4 май 2024 г.

Григор Димитров без треньор, но с Лолита в Мелбърн

Само дни след като Данте Ботини официално стана треньор на Григор Димитров, неприятно стечение на обстоятелствата изненада двамата преди Australian Open.

Аржентинецът, бивш треньор на Кей Нишикори, в следващите две седмици ще бъде поставен под карантина на австралийска земя и няма да може да тренира първата ни ракета.

Ботини е бил на борда на чартър от Лос Анджелис с положителни проби за COVID-19.

Заради това той няма как да води подготовката на българина през следващите две седмици, защото няма право да излиза от хотелската си стая.

Данте бе треньор на Кей Нишикори в продължение на 9 години, като изведе японеца до 4-о място в ранглистата, също така му помогна да се класира на финал в Големия шлем през 2014-а, когато Нишикори спори за титлата на US Open.

Преди да започне участието си на Откритото първенство на Австралия, Димитров ще загрее с турнир от категория ATP 250, който също ще се проведе в Мелбърн от 31 януари до 6 февруари. Australian Open стартира на 8 февруари.

Оказа се, че Ботини е летял с чартър от Лос Анджелис, в който е имало 67 пътници, а 24 от тях са били състезатели.

В друг самолет, превозващ играчи и треньори, но от Абу Даби, също е имало случай на коронавирус, а това ще доведе до общо 23 тенисисти и тенисистки, които ще бъдат затворени в хотелските си стаи за 14 дни.

Компания на Григор в Мелбърн в следващите дни обаче ще му прави приятелката му Лолита Османова. Тази сутрин знойната красавица публикува снимка от хотелска стая и изглед към града.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html