вторник, 30 април 2024 г.

Шефът на „Дарик“ купува имот за милион, докато радиото му затъва

Радосвет Радев

 

Собственикът на Дарик радио Радосвет Радев, осветен преди време като агент на комунистическата Държавна сигурност, стана комшия на Лили Иванова, след като е купил апартамент в кооперацията на столичната улица „Оборище“, където примата живее от десетилетия.

Жилищата в района на Докторската градина са едни от най-скъпите не само в София, но и в България, а цените на някои от просторните апартаменти в сградата на примата надхвърлят един милион лева. Радев е сред заможните българи, особено след като през лятото на миналата година продаде мощната онлайн група „Нетинфо“ на предишните собственици на Нова телевизия Кирил и Георги Домусчиеви. Под нейната шапка са имейл платформата abv.bg, Vbox, както и куп сайтове, сред които Vesti.bg, Darik news и др. Още докато се водеха преговорите, стана ясно, че Радев е оценил групата на колосалните 50 милиона лева.

Знаковата кооперация на улица „Оборище“

Любопитното е, че апартамент в сградата, където живеят Лили и Радосвет Радев, са имали родителите на известния актьор Димитър Маринов, който се снима в отличения с „Оскар“ филм „Зелената книга“. След 1944 година обаче те са били изгонени от дома си, където се нанесла фамилията на Пеко Таков, който между 1971 и 1986 година е заместник-председател на Държавния съвет. Един от неговите синове – Янчо Таков, се жени за Лили Иванова, а след развода им певицата купува въздуха над сградата, за да построи апартамента, който обитава и до днес.

Лили Иванова почти половин век обитава апартамента, който взе след развода от бившия си съпруг Янчо Таков

 

За богат човек като Радосвет Радев не е непосилно да си купи жилище на най-скъпата улица в столицата. Проблемът е, че Дарик радио, чийто собственик е, изпитва сериозни финансови затруднения и много от дългогодишните служители в него напускат медията заради ниски възнаграждения. Но това не е единственият случай, в който собственик на медия живее охолно, докато служителите му буквално бедстват. Преди време друг агент на ДС Огнян Стефанов, известен с явочния си псевдоним Академик, демонстрираше луксозен начин на живот, а същевременно дължеше милиони на държавата и на контрагенти, както и много заплати на служителите в медиите си. Днес и Радев, и Стефанов го раздават морални проповедници и борци за демокрация.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html