понеделник, 29 април 2024 г.

„Лацио“ разби „Рома“ в дербито на Вечния град

„Лацио“ спечели 153-ото издание на дербито на Вечния град с „Рома“ с 3:0. Победата беше трета поредна за орлите в Серия „А“. Така „сините“ се доближиха на само три точки от „вълците“. „Рома“ има 34 точки е на трето място, „Лацио“ с 31 е на седма позиция. Лидер е „Милан“ с 40 точки.

Домакините шокираха своя съперник още в началото. Грешка на вълците в защита остави Чиро Имобиле само в наказателното поле и той не пропусна – 1:0 в 14-ата минута. Голът е 12 за него този сезон. Девет минути по-късно Луис Алберто се разписа за 2:0. До попадението се стигна по идентичен начин. Ладзари се справи с Ибанес отдясно, върна към непокрития Луис Алберто и той вкара с лекота. Рома не успя да се отърси още дълго време от двете попадения и имаше само един шанс до почивката. Мхтарян обаче стреля в аут.

След почивката за вълците на терена се появи Педро. Лацио обаче имаше по-добрите положения. Имобиле изпусна, след това и Милинкович-Савич. После Пау Лопес извади да удара във вратата си. Орлите обаче все пак сложиха точка на спора с трети гол. Резервата Алпро върна към Луис Алберто и той се разписа с шут от далечна дистанция.

До края „Рома“ имаше добър шанс да намали пасива си чрез Педро, но той не успя да реализира. Така „вълците“ записаха първото си поражение през 2021-а.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html