събота, 4 май 2024 г.

Ясен Петров: Искам повече самочувствие и вяра

Ясен Петров беше официално представен като национален селекционер на България.

„Осъзнавам с какво се захващам. Бях далеч от България, но никога от футбола ни. Имах възможност да си почина година и шест месеца. През това време наблюдавах много български футбол. Не съм спирал да се интересувам какво се случва. Имах вариант да замина за Китай, но след като се чух с Емил Костадинов, не се замислих. За мен беше чест. Не става въпрос за пари. Националния отбор е представителният отбор на страната. Да, имиджът през последните години поспадна. Ако дадем искрица, ще бъде радост за целия народ. Ще се опитам да върна усмивките на хората“, бяха първите думи на Петров.

„Бъдете сигурни, че няма да играем като Барселона, ще играем за резултат. Ще се опитаме тактически да сме подготвени и да вземем максимума като резултат. Трябва да пътувам и да наблюдавам футболисти, ще говорим с треньорите на почти всички отбори. До този момент съм нямал мениджърски обаждания“, увери Пловдивския Джанини.

„Лидер се става на терена. Ако не вярвам, нямаше да бъда тук. Ще се радвам, ако някой покаже лидерски качества. Всеки, който играе добре за националния отбор, ще бъде мой любимец. Навсякъде, където съм работил, съм давал шанс на млади футболисти. Няма да коментирам какво е било в националния отбор преди мен. Няма да бъде коректно.

Ако намерим баланс и всички се борят като лъвове, нещата могат да отидат на по-добре. От нищо не се притеснявам. Като няма резултати, съвсем нормално е да бъда сменен. Изпълнен съм с оптимизъм и дано нещата станат. Който го е страх от мечки, не ходи в гората. От футболистите искам да имат малко повече самочувствие и вяра“, завърши Петров, който подписа с БФС договор за 1+1 г.

Официалният му дебют ще бъде на 25 март, когато България е домакин на Швейцария в първи двубой от квалификациите за Мондиал 2022.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html