събота, 4 май 2024 г.

Депутат на ГЕРБ се гласи за избираемо място в листата на Цветанов

Радослава Чеканска

 

Един от действащите депутати на ГЕРБ от Югозапада има готов вариант да продължи политическата си кариера, ако не попадне на избираемо място в листите за предстоящия парламентарен вот. Според запознати с партийните дела в региона Радослава Чеканска вече готви вариант да се присъедини към „Републиканците“ на Цветанов, за да остане в Народното събрание и през следващите 4 години. Причина да обмисля това радикално решение е фактът, че преподавателката по математика и информатика не беше поканена на последното събрание на ГЕРБ в Кюстендил. За срещата на новия областен лидер на партията в региона Даниел Данчев, освен Чеканска, покани не са получили още депутатът от Кюстендил Кирил Калфин, както и областният управител Виктор Янев.

Чеканска е особено активна политически в района на Дупница и Кюстендил в последните месеци, но явно предстоящото разчистване на партията и бъдещото отпадане на хора от депутатските листи, за да бъде извършена цялостна промяна в ГЕРБ, са я накарали да мисли за друго политическо бъдеще. Логично вариант пред нея е партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който ще бъде доволен да отмъкне някой и друг опитен политик от структурите на Бойко Борисов. За целта Чеканска е започнала серия от срещи и обиколки в Дупница и Кюстендил, за да събира подкрепа и да осигури гласове за новия политически проект. Действащата ГЕРБ депутатка има сериозни позиции в Югозапада заради работата си в Регионалния инспекторат по образованието и като заместник-областен управител на Кюстендил преди няколко години. Хората от Дупница обаче коментират, че единствената и цел е да остане във властта и да продължи да кадрува. Запознати със семейните дела споделят, че Радослава Чеканска е успяла да уреди на сладки службици роднините си, след като е станала депутат – мъжът и Георги работи в полицията в Дупница, а синът Иван е уреден на добре платено местенце на Летище София.

Братовчедката и братя Галеви

Не е изключено Чеканска изцяло да смени политическата окраска и да пробва да спечели ново депутатско място от листата на левицата, като заеме мястото на червения депутат Иван Ибришимов. За целта педагожката по образование води чести срещи в пицария в близост до дупнишкото училище „Отец Паисий“ със заместник-кмета на Сапарева баня Емилия Елчинова, споделиха наблюдателни дупничани. Елчинова има роднинска връзка с изчезналите преди време братя Галеви, като запознати твърдят, че тя е братовчедка на единия от бизнесмените. Не е изключено бившият кмет на Дупница Първан Дангов, който минаваше за кмета на братя Галеви, да бъде убеден да отстъпи втората позиция в листата на БСП именно на Чеканска.

Чеканска и Елчинова

Заверата между двете политически дами е станала в средата на 2019 година, когато Чеканска и Елчинова се опитаха да направят вътрешен преврат в ГЕРБ Дупница, като сменят шефа на общинската организация Ивайло Константинов и да предложат друга номинация за кмет на града по време на последните местни избори.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html