събота, 4 май 2024 г.

Байдън избухна: 100 милиона ваксинации за 100 дни

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън предлага пакет от мерки на стойност близо 2 милиарда долара за овладяване на пандемията от коронавирус и стабилизиране на икономиката. Те включват ускоряване на кампанията по ваксиниране на населението и финансова помощ за граждани, щати, местни власти и бизнеси, пострадали в икономическите последици от здравната криза.

В речта, с която обяви спасителния план, Байдън заяви, че „трябва да се действа веднага“:

Ще посрещнем предизвикателството на пандемията и ще осигурим директна финансова помощ за тези американци, които най-много се нуждаят от нея. Трябва да помогнем на милиони, които не по своя вина са загубили достойнството и уважението, свързани с работното място и заплатата. Приоритет е ефективната борба с двете кризи – едната, предизвикана от пандемията, а другата – от потъващата икономика, заяви Байдън.

Той констатира, че около 18 милиона американци сега се принудени да живеят с помощи за безработни , а към 400 000 предприятия от малкия бизнес са фалирали. Цел на бъдещия президент е до стотния ден от встъпването му в длъжност да бъдат направени 100 милиона ваксинации и да се работи за отваряне на повечето училища до началото на пролетта.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html