събота, 4 май 2024 г.

Туитър забрани акаунта на руската ваксина „Спутник V“

Социалната мрежа Туитър спря акаунта на руската ваксина „Спутник V“, съобщиха от руския фонд за директни инвестиции, който финансира създаването на ваксината и нейната дистрибуция. „Акаунтът е блокиран. Изясняваме причините за това“, заяви представител на фонда. Собствениците на акаунта призоваха чрез медиите своите последователи да попитат модераторите на Туитър каква е причината за блокирането и да поискат от тях връщането на акаунта.

„С помощта на Туитър ние открито даваме информация за ваксината, за това как тя действа на организма на човек. Чрез Туитър ние предложихме на AstraZeneca да използва един от нашите компоненти, който е включен в състава на „Спутник V“. Пак чрез Туитър ние се договорихме с тях за общи клинически изследвания“, заявиха от офиса на руския фонд.

„Спътник V“ е първата ваксина против коронавирус. Тя бе регистрирана в Русия след създаването си в центъра „Гамалея“ в Москва. Според експерти тя е изработена на основата на добре изучени аденовируси на човека. До момента няколко държави извън Русия използват тази ваксина. Сред тях са Сърбия, Венецуела и Аржентина.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html