събота, 4 май 2024 г.

Готвят импийчмънт и на Байдън

Новоизбраният член на Камарата на представителите на САЩ от Републиканската партия Марджъри Тейлър Грийн заяви, че ще инициира процедура по импийчмънт на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън в първия му работен ден – 21 януари, съобщава вестник The Hill.

Марджъри Тейлър Грийн бе избрана в Конгреса от много консервативен район в северната част на щата Джорджия. Снимка: интернет

Грийн, която бе избрана в Конгреса от много консервативен район в северната част на щата Джорджия, допълни, че американският народ трябва да има доверие в своя президент. Според нея държавният глава на САЩ не може да злоупотребява с правомощията си, да си сътрудничи с чужди правителства, китайски и украински енергийни компании.

„От името на народа на САЩ искам да заявя, че лидерите на нашата страна трябва да бъдат отговорни хора. Ние не можем да имаме президент, който е готов да използва дадените от Конституцията и законите на страната ни пълномощия за лични цели. Ние не може да имаме държавен глава, купен от китайски и украински фирми. Заради това аз още на 21 януари (първия ден след встъпването в длъжност на новия президент) смятам чрез дадените ми пълномощия да задействам процедура по отстраняването на господин Байдън от поста държавен глава“, заяви Тейлър Грийн.

Тя не е посочила конкретни обвинения срещу новоизбрания президент на САЩ.

Вчера камарата на представителите гласува втора процедура по импийчмънт срещу настоящия президент Тръмп. Тя едва ли ще постигне нещо повече от първата, която не получи нужните 2/3 от гласовете в Горната камара – Сената, където републиканците имат мнозинство към момента. Акцията на Тейлър Грийн също има повече пропагандна цел, тъй като демократите в Камарата на представителите имат мнозинство и тази процедура срещу Байдън няма шанс да успее.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html