събота, 4 май 2024 г.

Убиха мъжа, ровил се в лаптопа на Нанси Пелоси при щурма на Капитолия

53-годишният Кристофър Джорджия, който по време на щурма на Капитолия влезе в кабинета на лидера на демократите Нанси Пелоси и се ровеше в нейния лаптоп, е намерен мъртъв в дома си в градчето Алафарет, съобщава вестник The Sun. Тялото на мъжа е намерено в мазето на къщата от съпругата му. Тя е веднага се е свързала с полицията и обяснила, че вижда много кръв. Причината за смъртта на Кристофър засега не е ясна, в момента тече разследване. В дома му са открити две полуавтоматични пушки. Съседите описват мъжа като много добър и възпитан човек.

Кристофър Джорджия бе сред първите заловени от полицията за нахлуването в сградата на Капитолия и в кабинетите на конгресмените. По-късно му бе отправено обвинение, като максималното наказание, което го грозеше, бе затвор 6 месеца и глоба в размер на 1000 долара.

Атаката на Капитолия от привържениците на Доналд Тръмп се проведе на 6 януари. Тогава хиляди недоволни от резултатите от президентските избори предизвикаха масови сблъсъци с полицията. В резултат на тях пет души загинаха, един от тях служител на охраната. Десетки бяха арестувани. Демократите обвиниха Тръмп за безредиците и поискаха неговата оставка преди 20 януари, когато е инагурацията на новия президент Джо Байдън.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html