събота, 4 май 2024 г.

Раздвоението на Цветанов е опасно за здравето, то е лоша диагноза

Иво ДИМИТРОВ

Когато човек тръгне да коментира действията и поведението на Цветан Цветанов, трябва или да има силно вкоренено чувство за хумор, или изключително здрави нерви. Само такъв тип хора могат да понесат спокойно безграничната наглост на този  политически натрапник.

Нямам намерение да описвам цялото нахалство, с което този духовно семпъл тип на практика управляваше процесите в държавата и с което отново иска властта. Само ще щрихирам като в указател, че именно Цветанов накара народът да мрази от дъното на душата си службите и полицията, защото за първи път в най-новата ни история те бяха използвани за политическа репресия срещу опонентите. Цветанов пръв показа как се правят показни акции, които кръщаваше с различни имена. Имена, запомнени от малкото прочетени през годините книги. Цветанов изкупи апартаментите от една сграда, строена от кума му в столичния квартал „Изгрев“, и не можа да докаже пред обществото с какви пари е направил всичко. Няколко години след скандала се вкара в нов апартаментгейт – този път с хиперлуксозно жилище и това му изяде главата в ГЕРБ. Впрочем, докато беше в ГЕРБ и то в качеството си шеф на предизборния щаб, постоянно се говореше, че именно Цветанов е печелил изборите силово, с натиск и с всякакви полукриминални и откровено криминални похвати.

Независимо от всичко, написано по-горе, винаги с нетърпение чакам всяка следваща изява на Цветанов, защото той е мерната ми единица за патологичната шизофрения, която настъпва с широки крачки в политическия ни живот. Доскоро го определях като обида за средноинтелигентния българин, но вече съм убеден, че не е обида, а диагноза. Цветанов е опасен за собственото си здраве, за здравето на тези, които направи свои съпартийци в така наречената „Републиканци за България“, и за здравето на всички, които са принудени да му слушат глупостите почти всекидневно в медиите.

Доказателство за тези ми констатации бе изявата му по време на консултациите за изборите при Румен Радев. Пред президента Цветанов каза почти буквално следното: „Това, което всъщност е тревожно, и това, което всички маркираме, е, че нямаме законодателна готовност за избори. Виждаме, че след протестите от лятото има недоверие към изпълнителната власт и към честността на изборите. Имаме притеснения от начина, по който ще бъдат броени изборните резултати. Притеснение от движението на протоколите от Избирателните комисии до ЦИК. Голямата ни тревожност идва от организацията на работата, която трябва да бъде извършена от правителството. Предлагам да се извърши ротация на всички областни директори на МВР, които да бъдат подменени. Знаем какво се случва в ромските махали и там, където хората са с по-нисък социален статус. Ще настояваме и за равнопоставеност на всички партии в обществените медии. Ние от „Републиканци за България“ нямаме доверие в изпълнителния директор на БНТ Емил Кошлуков.“

 

Цветанов дава да го сурвакат на ромската нова година и това е част от интеграцията

В няколко изречения пред ироничния поглед на Румен Радев на практика Цветанов си призна абсолютно всичко съставомерно, което е правил в продължение на десетилетие като втори човек в ГЕРБ. Много са примерите, когато под негов натиск са задържани ромските тартори в областните дирекции на МВР. Когато загуби местните избори от човека на Цветанов – Добри Беливанов, моят добър приятел и бивш кмет на Хасково Георги Иванов ми разказа как циганската махала в Хасково е била блокирана от полиция два дена преди изборите и ромите са били принудени под строй да гласуват за ГЕРБ. Давам този пример, защото Цветанов ми е ясен. Той отговаряше за „интеграцията“ на тази общност дълги години и много добре знае как стават нещата там. Съвсем не е случайно, че взе Горан Благоев в партията си. Да не мислите, че някога му е гледал предаването и проповедите по БНТ. Едва ли. Но със сигурност Горан Благоев е в много тесни контакти с ромските пастори по места и Цецо прекрасно знае това. Ха сега вие заложете колко гласа ще печели собственика на верига от апартаменти в ромските гета на предстоящите избори. Атаката срещу Кошлуков само ми припомня, че бившият шеф на БНТ Коко Каменаров бе посочен директно от Цветанов за поста. Нормално е сега на нашия евроатлантик да му е неудобно.

Човекът, който лъсна в корупционни схеми с апартаменти и използва дори пенсиите на възрастните родители на жена си, за да си оправдае престъпленията, днес е при президента и говори за честни избори. Хайде заедно да премерим температурата на кандидатите да ни управляват и да си отговорим – Цветанов ли е промяната и кой ни го пробутва преопакован отново. Колкото до свръхнахалството му, то плаче прокуратурата да се самосезира след казаното от Цветанов пред президента. И самият Цветанов да бъде разпитан и подведен под отговорност за всичко.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html