събота, 4 май 2024 г.

БСП без проф. Иво Христов и Тома Томов в следващия парламент

Воля" иска БСП да изключи Иво Христов от парламентарната си група заради  думите, че 80% от българите са дебили - Политика - Дневник

Битката за водещите места в кандидат-депутатските листи вече е започнала с пълна сила на „Позитано“ 20. Една от големите изненади ще бъде гражданската квота, в която досега намираха място популярни личности от обществения живот, които не бяха свързани директно с партията – столетница. Очаква се извън листата да останат две от знаковите имена в сегашната парламентарна група на левицата – професор Иво Христов и телевизионната легенда Тома Томов. Двамата така и не са намерили общ език с Нинова, а първият дори изпитвал неприязън към лидера на партията, заради проевропейската й ориентация. В гражданската квота със сигурност остава обаче актрисата Нона Йотова, която в това Народно събрание се прочу с екстравагантните си тоалети и ярки селфита, които станаха хит в мрежата.

В същото време Корнелия Нинова изключи всякаква възможност за коалиция с ГЕРБ след изборите. Според нея, това е лъжа, която се разпространява от управляващите, за да внесат смут в редиците на червените избиратели. „Трябва да се сложи край на тази спекулация. Ние отказахме голяма коалиция, която ни бе предлагана многократно през последните четири години. Защо да го правим, след като искаме да сменим модела на управление – попита риторично Нинова пред БНТ. – С кого ще се коалира БСП зависи от резултатите на изборите и програмите на различните партии. Нека да минат изборите и тогава ще говорим. Голяма коалиция е невъзможно по идеологически и морални причини. Без Борисов или с Борисов, договорка с ГЕРБ е невъзможна.”

Според лидера на БСП сега големият проблем е в апатията на обществото към политиката изобщо. Ние трябва да възстановим доверието, като докажем, че от политиката има смисъл, а това става чрез програми и идеи, като ги убедим, че това, което ще обявим, ще го изпълняваме“, аргументира се Нинова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html