понеделник, 29 април 2024 г.

Кртична е ситуацията в Перник, Костинброд и Нови Искър след валежите

Ситуацията с валежите в Перник и региона след наводненията частично се нормализира. В Трън обаче продължава да вали сняг, но водата започва да се оттича. Евакуираните жители на Батановци остават 20 души. В Радомир има къща, където са евакуирани и животните. В Радомир и Перник има частично бедствено положение, обясни ситуацията областният управител на Перник инженер Емил Костадинов.

Река Конска беше придошла прекалено много, имаше много големи разливи, разказа инж. Костадинов. Продължава и контролираното изпускане на язовир Студена, като заради големия приток се е наложило изпускането да бъде увеличено от 3 на 7 кубика.
Частично е бедственото положение има и в Костинброд и село Петърч. То е обявено за срок от седем дни. Нивото на язовир „Маслово“ спада вече, съобщи кметът на града Трайко Младенов.
В квартал „Курило“ на Нови Искър продължава да е наводнен тунелът под жп прелеза и е прекъсната връзката с квартал Гниляне. Има наводнени земеделски земи и домове. Нивото на река Искър също започва се понижава.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html