събота, 4 май 2024 г.

Разправия между Караянчева и Радев на срещата за изборите

Въпреки големите си различия с президента и откритата война, която се води от двете страни на барикадата, от управляващата партия ГЕРБ се отзоваха на поканата на Радев за консултации за подготовката и провеждането на избори по време на пандемията от COVID-19.

От ГЕРБ изпратиха на „Дондуков“ 2 няколко свои представители, сред които председателят на Парламента Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев и председателят на Парламентарната група Даниела Дариткова.

В самото начало на разговорите Караянчева отправи критика към президентството, че участва в говоренето как изборният процес може да бъде опорочен. Тя предупреди, че изборите в България не се правят от партия ГЕРБ, а от „институции, които си взаимодействат една с друга“. Тя припомни, че по времето на управлението на ГЕРБ е избран и Румен Радев.

Внушенията, че партия ГЕРБ ще прави изборите и правейки изборите ще има измами бие върху доверието към институциите. За съжаление, г-н президент, Вие също участвате в такова говорене. Има координирано усилие за подкопаване доверието на избирателния процес, категорична бе Караянчева.

Вижте разговорите между Румен Радев и ГЕРБ тук:

https://www.facebook.com/President.bg/videos/771703766759637

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html