събота, 4 май 2024 г.

17 партии ще борят Бойко Борисов на изборите

17 партии се обединяват в коалиция срещу ГЕРБ за предстоящите избори. Сред тях има и граждански организации, като се обмисля общо явяване на парламентарния вот. Потенциалните политически партньори се събраха за преговори в столицата по покана на съпредседателя на ГПП „Ние, Гражданите“ Светозар Съев. Все още не е ясно кои конкретно са политическите субекти, които обмислят този общ фронт. Със сигурност обаче в партията „Ние, Гражданите“ има двама генерали – бившият шеф на „Гранични войски“ Валери Григоров и бившият командващ на 61 Стрямска механизирана бригада Димитър Шивиков, както и бивш офицер от НСО – Максим Велков.
На срещата е станало ясно, че обединяващото между всички седемнадесет партии и граждански сдружения е участието им в националните протести в страната през лятото и есента. Те посочиха и шест основни теми, около които могат да изградят обща политическа платформа и гражданско обединение.
Сред тях са отхвърлянето на модела на управление, спиранен на корупционните схеми и практики на ГЕРБ, както и на останалите представители на статуквото; поствяне на интересите на българските граждани и интересите на българската държава пред всички останали.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html