неделя, 28 април 2024 г.

Цвети: Ще се постарая да се видим в Мелбърн

„Здравейте всички, аз съм Цветана Пиронкова. Много съм щастлива да запиша първата си победа за сезона тук, в Дубай. Ще се постарая да продължа в същия дух, за да се видим в Мелбърн“, заяви първата ни ракета Цветана Пиронкова пред официалния канал на Australian Open в Туитър.

Пловдивчанката, която бе избрана за „Спортист на България“ за 2020 г., премина без проблеми през първия квалификационен кръг. Родната тенисистка разгроми японката Киока Окамура 6:0, 6:1 и утре ще се изправи срещу 204-тата в света На-Лае Хан.

Най-доброто класиране на Пиронкова в първия за годината турнир от Големия шлем е втори кръг. За последно тя достигна тази фаза през 2015 г. Тогава българката записа убедителна победа с 6:4, 6:0 над Хедър Уотсън на старта, но след това отстъпи пред Доминика Цибулкова с 2:6, 0:6.

Втората ракета на България при жените Виктория Томова пък ще изиграе откриващия си мач за годината днес по обяд срещу играещата с „уайлд кард“ представителка на домакините – Шарлот Кемпенаерс-Пош. Двубоят е четвърти поред в програмата на корт номер 2 в Дубай, където първата среща стартира в 08:00 часа българско време. Това означава, че нашето момиче ще излезе на корта около 12:30 часа.

Напред в пресявките е и Изабелла Шиникова, докато Елица Костова загуби на старта с 4:6, 5:7 от Антония Лотнер. 30-годишната българка загуби подаването си на два пъти в първата част, а в края на втория сет българската тенисистка сервираше за 1:1 при 5:4 в своя полза. Германката обаче спечели следващите три гейма, за да победи в двубоя, продължил 72 минути.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html