петък, 3 май 2024 г.

Доктора се утеши за слабия сезон с яхта за 9 млн. евро (снимки)

Сезон 2020 за най-добрия действащ мотоциклетист в света Валентино Роси откровено бе провал – само един подиум, 5 отпадания, прекаран коронавирус, непрестанни проблеми с машината и 15-о място в класирането с едва 66 точки.

Доктора обаче не се отказва и ще започне новата кампания в Motp GP, но не във фабриката на „Ямаха“, а в сателитния отбор „CPT-Петронас“.

На фона на всичко това финансовото и личното благосъстояние на легендата продължават да бъдат наред, след като Вале си поръча за Нова година луксозна 23-метрова яхта Sanlorenzo SX76.

На пазара цената на това бижу започва от 4,5 милиона евро, но според пресата в Италия Роси е броил 9 милиона за луксозна версия на яхтата.

Какво има вътре? 5 каюти, 5 бани, 9 спални, тераси, просторна зала за партита и пързалка за спускане към водата.

Тази яхта се отличава особено и със своята скорост. Тя е в състояние да достигне 22 възела и да плава в открития океан. Всичко това е благодарение на два двигателя Volvo Penta S13B с мощност 800 конски сили всеки.

Седемкратният световен шампион в Кралския клас е продал старата яхта Mochi Craft на френски колекционер, а според The ​​Daily Star, през 2019 г. състоянието на Доктора е възлизало на около 140 милиона долара.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html