събота, 4 май 2024 г.

Скандал в Сандански: Общински съветници се ваксинират преди медиците

Николай Шаламандов

Клип с ваксиниране на общински съветници от Сандански взриви социалните мрежи, а здравният министър се закани да направи проверка и накаже виновните. Причината е, че общинските съветници не са сред хората от първата фаза и така се нарушават предписанията и изискванията на Националния оперативен щаб. В клип на местна медиа се вижда как председателят на Общинския съвет в града Николай Шаламандов от ВМРО и неговите заместници се ваксинират. Проверка показа, че в болницата в Сандански са се ваксинирали общо 20 души от Общината.

Самият Шаламандов се опита да се оправдае като според него ваксинацията е станала, тъй като били останали дози, които иначе е трябвало да бъдат изхвърлени. В негова подкрепа се изказа и заместник-кметът Павлина Караджова, която дори похвали колегите си от Общинския съвет.

При допитването установихме, че голяма част от медиците ни са прекарали COVID-19 в рамките на последните два-три месеца и на този етап пожелаха да се въздържат от ваксиниране. Не смятам, че това, че са се ваксинирали общински съветници е някакъв лош знак или минус, даже напротив, заяви Караджова.

От РЗИ-Благоевград обаче коментираха, че това е нарушение и че ръководството на болницата е трябвало да им върне остатъка от ваксини, тъй като в областта имало медици, които се нуждаели от тях.

В профила си във Фейсбук здравният министър професор Костадин Ангелов обяви, че е разпоредил проверка, която да приключи до 24 часа. Ако се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на здравното министерство, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html