събота, 4 май 2024 г.

Ким Чен Ун плаши САЩ с Русия и Китай

По време на конгреса на Корейската работническа партия лидерът на КНДР Ким Чен Ун подчерта геополитическите акценти и говори за отношенията на страната със САЩ, Китай и Русия. В коментара си за външната политика на Северна Корея Ким Чен Ун нарече Съединените щати „главният враг“ на страната. По негово мнение политиката на Щатите спрямо него и неговите сънародници ще остане неизменно враждебна, независимо кой ще седи в Овалния кабинет на Белия дом и какви хора ще са на останалите ключови позиции в американската администрация.

Все още действащият президент на САЩ Доналд Тръмп изрази преди време загриженост за прекалената милитаризация на Северна Корея. В тази връзка лидерите на двете държави проведоха три официални срещи, всеки път публично подчертавайки приятелските отношения помежду им. В същото време все още няма официални дипломатически отношения между САЩ и КНДР.

Въпреки различните уговорки между двамата лидери Северна Корея възнамерява да доразвие своя ядрен потенциал. Вече е приключило разработването на нова ядрена подводница, а стратегическата мощ и обхватът на ядрените оръжия на страната ще бъдат увеличени до 15 хиляди километра. За да се противопостави на враждебното отношение на САЩ, Северна Корея възнамерява да развива отношения с Русия и Китай.

Изискванията на нашето време диктуват необходимостта от поддържане на братско приятелство и сплотеност на двата народа, двете партии на Китай и КНДР, обединени от една съдба, неразделна в борбата срещу общите заплахи, каза в речта си Ким Чен Ун.

Северна Корея се стреми към нов напредък в отношенията с Русия, провеждайки външнополитически дейности в името на развитието на приятелски отношения и сътрудничество и се опитва да постави основата за по-нататъшното развитие на приятелски отношения с руснаците.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html