неделя, 28 април 2024 г.

Отнемат ключовете за ядрените оръжия на САЩ от Доналд Тръмп, Twitter спря профила му

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси от Демократическата партия съобщи, че е разговаряла с председателя на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на Америка Марк Мили, за да бъдат взети всякакви предпазни мерки и да се гарантира, че президентът Доналд Тръмп няма да може да започне военни действия или да нареди нанасяне на ядрен удар в последните му около две седмици на власт.

Положението с този нестабилен президент не би могло да е по-опасно и трябва да направим всичко по силите си да защитим американския народ от неговата атака над нашата страна и нашата демокрация, заяви Пелоси в писмо до своите колеги и до Марк Мили.

Twitter обяви, че прекратява достъпа на американския президент Доналд Тръмп до социалната мрежа за постоянно. Причината е ролята на Тръмп в провокиране на насилие. Twitter беше основният комуникационен канал на Тръмп преди и след избирането му.

След събитията от 6 януари вече се появиха идеи за свалянето на Доналд Тръмп от власт преди да изтече мандатът му заради някои от изказванията и действията на сегашния президент. Въпреки че обеща нападателите над Капитолия да бъдат намерени и наказани, голяма част от американците обвиниха Тръмп в подстрекателство към тези действия.

Очаква се Нанси Пелоси и нейни колеги демократи от Камарата на представителите да обсъдят процедура за импийчмънт на президента.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html