вторник, 30 април 2024 г.

Заместникът на Слави Тошко Йорданов с маска „Мутри вън” при президента

От партията на Слави Трифонов „Има такъв народ” уважиха поканата на президента Румен Радев и пристигнаха на „Дондуков” 2, за да участват в организираните от него консултации. Днес държавният глава провежда разговори с извънпарламентарни политически партии във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот.

Снимка „Труд“

В срещата участваха двама от сценаристите на Трифонов – Тошко Йорданов и Филип Станев. Самият Трифонов не се появи на консултациите. На срещата Тошко Йорданов се появи с маска, на която е изписано „Мутри вън”. Същия лозунг издигна президентът в началото на протестите срещу правителството.

В началото двамата пожелаха на президента здраве и успехи през новата година, както и да останел силен и да не се предава.

„Ние смятаме, че както е по закон, вие трябва да посочите изборите на коя дата да са. Искрено се надяваме да се съобразите както с мнението на останалите, така и с вашето усещане, защото отговорността е ваша. Няма как да се прехвърли отговорността на някой друг. Искрено се надяваме да не се повлияете, ясно е, че управляващите са достатъчно шумни и кресливи, използват всякакви начини за въздействия върху вас. Надяваме се, че ще вземете решение, полезно за всички български граждани, а не за една политическа партия, без значение коя е тя“, отбеляза Тошко Йорданов, зам.-председател на „Има такъв народ“.

“Всички заедно – институции и партии, трябва да търсят най-доброто решение в интерес на българите, на запазването на тяхното здраве, на гарантирането на правото на вот и доверието в изборния процес, така че да имаме като краен резултат нормална избирателна активност и един легитимно избран парламент“. Това заяви президентът, след което медиите бяха помолени да напуснат, защото срещата ще е на закрити врата, което се случва за пръв път от началото на консултациите.

След хората на Слави президентът ще се срещне с Христо Иванов от „Демократична България“, ПП „Възраждане“, а накрая – с Мая Манолова и Отровното трио.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html