четвъртък, 2 май 2024 г.

Бургазлийка подреди 72-ра самостоятелна изложба

Над 50 картини с маслена живопис подреди художничката Радка Караиванова в традиционната си самостоятелна изложба в Културен център „Морско казино“ в Бургас. Това е първата експозиция, с която започна творческата година в културния център.

Вдъхновена от символите на града, морето и любовта Радка Караиванова създава своите платна, които споделя с публиката. Експозицията може да се разгледа в зала „Александър Георгиев – Коджакафалията“. Входът е свободен.

„Красотата и изкуството носят надежда. Бургазлии ценят културата и вярвам, че ще намерят време, за да усмихнат делника си с моите картини“, споделя художничката.

Радка Караиванова е реализирала 71 самостоятелни изложби. Освен маринистичните си пейзажи, художничката представя пред ценителите на изобразителното изкуство картини, на които се вижда Грамофона, скулптурата на Петьо Пандира, картини с флорални мотиви и други.

Повече от 30 години Радка Караиванова рисува филмови плакати за киносалоните в Бургас. Преди всяка изложба художничката посещава един от трите манастира – Килифаревски манастир „Рождество Богородично“, Преображенски манастир „Преображение Господне“ или Сопотски манастир „Свети Спас“, където в продължение на дни се зарежда, за да предаде позитивна енергия на картините си.

„Аз съм вярваща. Вярвам в доброто, в смирението, хората и в това, че изкуството, може да носи само светлина и позитивизъм в домовете на хората“ – разказва самата тя.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html