понеделник, 29 април 2024 г.

Цветан Цветанов не съществува за Румен Радев

Президентът Румен Радев показа, че за него Цветан Цветанов не съществува като политик и не покани бившия втори в ГЕРБ и негови сподвижници за консултациите, които предстоят през уикенда за определяне на датата на изборите. Преди дни Радев обяви, че ще проведе срещи с извънпарламентарните партии, след като вече изслуша мненията на Националния оперативен щаб и Централната избирателна комисия.

Цветанов, който се надяваше да влезе в Парламента след няколко месеца, а вече има проблеми с отцепници в партията си, не е получил покана за консултациите събота и неделя. Може би президентът Радев се колебае кого да покани – „Републиканци за България“ на Цветанов или отцепилите се вече „Технократи за България“. За сметка на това обаче на „Дондуков“ 2 ще се появят странната коалиция между Мая Манолова и Отровното трио, Костадин Костадинов от „Възраждане“, Христо Иванов от „Да, България“, както и представители на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

Прави впечатление, че сред поканените са предимно партии и движения, които организираха с променлив успех протестите от лятото на 2019 година. Президентът трябва да издаде указ до края на месец януари за датата на изборите, като двете дати, които се коментират за момента са 28 март или 18 април.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html