сряда, 1 май 2024 г.

„Системата ни убива“ се отрече от Мая Манолова

От "Системата ни убива" искат промяна на методиката за хората с увреждания | Moreto.net - Варна

Мая Манолова и нейната платформа „Изправи се БГ“ загубиха подкрепата на майките от „Системата ни убива“. Това стана ясно от пост във Фейсбук на жените, които се борят за повече права и възможности за техните деца със специфични потребности. „Мили хора, не очаквайте от нас да подкрепим, която и да е политическа или гражданска формация на предстоящите парламентарни избори, имаща нещо общо с така нареченото „Отровно трио“. Компромиси няма да правим, позицията ни е принципна и датира от 2018 година.“

Както е известно, Мая Манолова и „Отровното трио“ обявиха, че ще участват заедно на парламентарните избори. През 2018 година Арман Бабикян и Николай Хаджигенов опитаха да превземат „Системата ни убива“ отвътре, чрез поредица от интриги, неизпълнени обещания и внедряване на хора, които имат много малко общо с целите на движението. Бабикян директно се опита да направи от „Системата ни убива“ политическа партия, внедрявайки свои хора в него. Едно от тези лица се оказа Валентина Ташкова. Тя започва много активно да помага на майките, без да има дете с увреждания. Впоследствие се оказва, че тя 20 години е работела, заедно с мъжа си, за рекламния бизнес на Бабикян. „В това няма нищо лошо, но Бабикян и Ташена разиграха театър пред нас, все едно се запознават в палатката ни“, разказват майките. Същата Ташкова се оказва съдружничка с Мая Стоицева – майка на дете с лека умствена изостаналост. Мая е известна като „крадлата от Банско“. Оказва се, че двете контролирали през годините близо 20 НПО-та и са източили стотици хиляди чрез европроекти. Двете запазили търговската марка „Системата ни убива“ през 2019 година и се опитват да забранят на майките да използват това име. Другата спорна фигура е на Аделина Банакиева. Бабикян се опитал да я наложи като говорител от името на майките, а тя развила мащабна благотворителност и безотчетна дейност на гърба на децата с увреждания и протеста на техните майки. Тя също няма дете с увреждания, въпреки че от микрофона на трибунката вече беше поставила диагноза на сина си – аутист .

Адвокат Хаджигенов пък откровено излъгал майките, като обещал, че ще заведе дело по повод обвиненията, че са платени и протестират срещу пари. Майките предоставили личните си данни и…Хаджигенов се покрил. А жената, която обвини майките – Адриана Стоименова, в момента е заместник на Деница Сачева в социалното министерство.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html