събота, 4 май 2024 г.

Мангъров за „Мъж на годината”: Това да не е порно, че да си мерим мъжествеността

Интересът към номинациите за „Мъж на годината“ очаквано се съсредоточи върху двама от набралите изключителна популярност през 2020 българи – председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и инфекциониста доц. Атанас Мангъров, пише дир.бг.

След като по-рано Мутафчийски обяви, че е оттеглил лично името си от класацията на „Дарик“, потърсихме мнението на доц. Атанас Мангъров.

„Какво значи „Мъж на годината“, първо? По какво ще мерим мъжествеността – по дължина, по дебелина, по какво… Това са пълни глупости. Това да не е порно, че да си мерим мъжествеността. Айде моля ви се…“, каза Мангъров.

Попитан дали думите му означават, че ще се оттегли подобно на Мутафчийски, той каза:

„Какво да продължа, да си меря дължината на моята мъжественост или големината на еди-какво. Не се излагайте повече.“

По-рано ген. Мутафчийски обяви, че въпросът с участието му в класацията не е актуален.

„Не знам въобще как се е случила тази номинация. Късно снощи неприятно се изненадах и първата ми работа бе да изпратя писмо на Радосвет Радев за оттегляне на подобна номинация“, обяви шефът на ВМА днес.

Преди ден започна публичното гласуване за номинираните личности в традиционната класация на „Дарик“. Номинирани бяха ген. д-р Венцислав Мутафчийски, доц. Атанас Мангъров и членовете на българската гребна експедиция „Неверест“ – баща и син – Максим и Стефан Иванови, които прекосиха изцяло със собствени сили Атлантическия океан за 105 дни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html