четвъртък, 2 май 2024 г.

Фурор на тенисистите ни в Анталия

Димитър Кузманов победи категорично шампиона от Sofia Open 2018 Мирза Башич с 6:3, 6:1 в първия кръг на квалификациите на ATP 250 турнира в Анталия.

Ракета №2 на България показа, че предимството му спрямо босненеца в ранглистата в момента не е случайно и категорично надигра бившия №74 в света. В хода на мача пловдивчанинът реализира 4 пробива, а в същото време отрази и четирите брейкбола на съперника. Сервисът на родния представител бе на много високо ниво като му осигуряваше висок процент на спечелени точки на първи сервис, както и доста директни точки от начален удар. В същото време имаше и голямо предимство в разиграванията от дъното на корта, а често успешно използваше и къси топки.

За Мико това е първа победа на ниво АТР извън двете, които постигна на АТР Cup преди година.

По-рано Адриан Андреев също започна годината с победа. 19-годишният българин се наложи с 6:3, 7:6(7) над Лукас Клайн (Слвк) в в Анталия. За софиянеца успехът бе първи в световния тур изобщо.

Във втория и финален кръг на квалификациите националът на България за Купа „Дейвис“ ще срещне италианеца Андреа Вавасори, №94 в ранглистата на АТР.

Андреев можеше да затвори двубоя далеч по-лесно. Той спечели първия сет с 6:3, а през втората част получи мачбол при 5:2 в своя полза и сервис на Клайн. Сервирайки за мача при 5:3 Адриан допусна две последователни двойни грешки и загуби подаването си. Впоследствие се стигна до тайбрек, където Андреев реализира третия си мачбол за успех с 9:7 точки.

Третият ни участник в турския курорт – Александър Лазаров, записа загуба в квалификациите след разочароваща загуба от 306-ия в света Лукас Мийдлер.

Българинът владееше напълно положението на корта до началото на втория сет, когато позволи на опонента си да върне интригата в мача. Третата ни ракета не успя отново да намери верния ритъм и загуби сблъсъка с австриеца, чиито треньор е Волфганг Тийм – бащата на световния №3 Доминик Тийм.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html