петък, 3 май 2024 г.

След изборите БСП решава дали подкрепя Радев за нов мандат

„БСП е готова за всяка дата за избори в рамките на законоустановения срок. Важно е обаче да се запази здравето на българските граждани. Но, каквото реши президентът, това е в неговите правомощия“. Това подчерта пред БНР лидерът на партията Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова.

След парламентарните избори БСП ще реши дали да подкрепи евентуална кандидатура на Румен Радев за втори мандат, произведе най-важната новина Нинова.

„Отношенията ни с президента винаги са били принципни – партията не се меси в работата на президента, ние сме го издигнали, с наша подкрепа е избран, но той е президент на всички българи. Неговите решения са негова отговорност. Ние като партия имаме линия на поведение – политическо, парламентарно. Смятам, че тази „драма“ беше силно преувеличена и интерпретирана“, каза още председателката на БСП.

По повод изключването на Георги Гергов от партията тя каза: „Когато искаш да управляваш България и да има ред, еднакви правила за всички, трябва да имаш сили да го направиш първо в самата партия. Ще има ред, устави и правила за всички – еднакви, независимо кой как се казва“.

Според Нинова в скандалите в партията няма нищо лично, а „това са дискусии и спорове как БСП да върви в политическия живот“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html