събота, 4 май 2024 г.

Платените пишмансоциалисти на Гергов от Пловдив сравниха Корнелия Нинова с Гьобелс

Социалистите от Пловдив уличиха председателя на БСП Корнелия Нинова и ИБ на БСП в „Гьобелсов подход“ и излязоха с остра декларация срещу ръководството на червените. Градският съвет на социалистите в Пловдив, в който членуват избрани от олигарха псевдосоциалисти, взе решение за снемане на политическото доверие от Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП.

Имало едно време… Снимка Интернет

Това стана на заседание във вторник вечерта, часове по-рано от ИБ на БСП обявиха, че ще предложат за изключване от партията лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов.

От БСП-Пловдив сравниха Нинова с нацисткия пропагандатор Йозеф Гьобелс.

Мотивите за единодушното решение на пленума под тепетата са: системно нарушаване на Устава на Партията, некомпетентно ръководене на БСП и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията.

„В годината на два важни избора това поведение гарантира поредна загуба за БСП, което е предателство към традициите и принципите на 130-годишната ни история.

2021 година е юбилейна за БСП и няма да позволим с Гьобелсов подход да бъде унищожена идеята ни и партията ни“, се казва в позицията на ГС на БСП-Пловдив. Те припомнят, че са втората по големина организация в страната след тази на София.

„Остро реагираме на възприетата от националното ръководство практика да съобщава за взети решения през медиите. Категорично отхвърляме тази тенденция и се разграничаваме от действията на същото ръководство, които дори противоречат на основния закон за социалистите – Устава“, посочват още от ГС на БСП-Пловдив.

„Социалистите от областта и страната не могат и не бива да останат безучастни срещу това арогантно погазване на уставните принципи и норми, които са организационният и морален фундамент на БСП. Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия“, завършва решението за сваляне на политическото доверие от „Позитано“ 20.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html