събота, 4 май 2024 г.

Президентът на Черна гора дължи 12,4 милиона евро данъци

Президентът на Черна гора Мило Джуканович дължи на държавата 12,4 милиона евро данъци, написа днес в Туитър вицепремиерът Дритан Абазович, съобщават местните медии. „Докато говори за някакво спазване на конституцията и законите, президентът Мило Джуканович дължи 12,4 милиона евро данъци на държавата! Сега е ясно какво се крие зад повишаването на напрежението, приказките за идентичност, застрашеността… Няма вече недосегаеми!“, посочи Абазович.
По данни на черногорската централна банка, която публикува нов списък с блокирани сметки на фирми до 31 декември, компанията Глобал Монтенегро, собственост на Джуканович и неговия кум Вук Райкович, е с блокирани сметки заради дълг от 12 456 евро, предаде БТА.
Абазович заяви по-рано, че с връщането на закона за изменения и допълнения в закона за свобода на вероизповеданията за повторно гласуване Джуканович си е вдигнал жълт картон. Ако наруши конституцията, ще го сменим, написа Абазович в Туитър.

Междувременно президентът Мило Джуканович се противопостави вчера на предложението на новото правителство да отзове седем посланици на страната, като заяви, че не са изпълнени условията за това, предаде Танюг.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html