Начало БЪЛГАРИЯ Бойко Борисов: Президентът каза избори на 28 март и сега се чуди...

Бойко Борисов: Президентът каза избори на 28 март и сега се чуди как да ги отмени

„Всеки един момент е критичен. Дори днес се учудвам, че президентът говори на тази тема. Нали на 28 март имаме обявена дата за изборите. За тази дата се готвим и за нея подготвяме и медицинския протокол навсякъде. Прогноза ако можеше да даде някой какво ще бъде на 28 март, той щеше да бъде шеф на СЗО, макар че и те не знаят“, заяви премиерът Бойко Борисов във Велико Търново, където посети СУ „Емилиян Станев“.

„А и като виждате и съседите и в Европа пълният локдаун, който налагат в много държави, ние към днешна дата пуснахме учениците до 4-ти клас, и следващият четвъртък ако данните са добри ще помислим и за учениците до 12-ти клас“, заяви Борисов. Той допълни, че се надява март месец да е по-спокойно положението.

„28 март за изборите и няма какво да се търсят оправдания. Ако някой на президента му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на базата на медицинските специалисти да отмени изборите. Ако иска да ги отменя, това е изцяло в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза е грозно, защото такъв човек в света няма“, каза Борисов. „Икономическата и финансова прогноза е за възстановяване през октомври, допълни той.