събота, 4 май 2024 г.

Всеки македонец ще може да си отглежда канабис и марихуана

Легализацията и декриминализацията на канабиса дава възможност на всеки гражданин на Северна Македония да отглежда определено количество марихуана за лична употреба. Това заяви премиерът Зоран Заев по време на първата за годината сесия на Владата. Той посочи още, че легализацията на канабиса отваря нови потенциални възможности за развитие на определени индустрии в страната.

Легализацията на марихуаната в държавата, която има крайна цел да развие туризма и нашите услуги, които определено са много малка част от общия БВП – едва 4%. В Нидерландия услугите дават 60% от БВП, в другите страни е някъде между 25 и 45 на сто. Ние нямаме море, нямаме пристанища, нямаме петролни източници и това е добра възможност, която държавата може да използва за развитие на икономиката, за развитие на туризма, каза Заев и посочи, че във всички страни, в които канабисът е легален, употребата на хероин, кокаин и други тежки вещества е спаднала почти наполовина.

Премиерът на Северна Македония обеща, че отглеждането на канабис няма да бъде привилегия само на богатите, а ще се даде възможност на всеки един гражданин да си отглежда 2 или 3 растения под строг контрол.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html