събота, 27 април 2024 г.

Още 20 000 ваксини пристигат на 4 януари

Първите близо 10 хил. ваксини срещу COVID-19 пристигнаха в България

Още 20 000 ваксини идват в България на 4 януари! Това обяви пред Нова телевизия главният здравен инспектор Ангел Кунчев. „След това доставката на първата ваксина  ще става регулярно всяка седмица със самолет. 150-200 хиляди ваксини месечно на „Пфайзер ще идват в България, но до март очаквам втора и трета ваксина. Астра-Зенека и Модерна са много близо“, каза Кунчев.

„Ваксини ще има за всички, ще получим над 11 милиона дози. Имунизацията ще е трудна, но ще се справим. Дай боже да стигнем 70 процента, което означава, че ще сложим край на този вирус. Иначе просто ваксинираните ще бъдат защитени, а останалите – не. Няма друг начин да се справим“, каза доцент Кунчев.

Той защити превоза на ваксините до Пловдив с камионче за кренвирши. „Температурата вътре се следи постоянно и нямаше проблем. Лично бях в Пловдив да се запозная. По цял свят подобни фирми транспортират ваксините. В САЩ го правя компании за месо. Защо да не помагат? Трябва ли да купим камиони, които няма да ни трябват след 3 месеца“, попита доцентът.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html