неделя, 28 април 2024 г.

Връчват спортните „Икари“ в края на януари

Традиционното връчване на годишните награди „Спортен Икар“ за 2020-а ще се състои в края на януари следващата година, научи Anteni.bg.

Досега призовете се раздаваха през месец декември, но коронавирус пандемията обърка плановете на организаторите от фондация „Български спорт“.

Ако противоепидемичната обстановка в страната позволи ще има и официална церемония.

В края на всяка година досега, при перфектна организация фондацията връчва „Спортен Икар“ за най-добър спортист и спортистка за годината, за най-перспективен млад спортист, за шампионско дълголетие, за най-впечатляващи постижения и за отбор на годината.

Чрез „Спортен Икар“ се отдава дължимото морално признание и се изразява благодарността и уважението на обществеността към българските спортисти, постигнали резултати на най-високо световно ниво.

От 2003 г. фондацията отпуска стипендии на талантливи млади спортисти по предложение на спортните федерации, както и ежегодно се отпускат средства за подпомагане лечението на заболели спортисти, треньори и спортни деятели.

През януари ще бъде и почетена паметта на Ценов Ценов, който почина на 80-годишна възраст в края на май. Той бе президент на Европейската федерация по борба и вицепрезидент на световната централа. Ценов бе фактор в международната организация още от нейното създаване през 1978 г., както и сред доайените на ръководни постове и в българския спорт. Бивш председател на БФБ, той бе и дългогодишен член на БОК, и изпълнителен директор на фондация „Български спорт“.

Припомняме, че през 2019-а „Спортен Икар“ за постижение спечели биатлонистът Владимир Илиев. В началото на годината непримиримият боец от Троян постигна уникален успех, печелейки сребърен медал на 20 км от световното първенство в Йостерсунд.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html