неделя, 28 април 2024 г.

Световна шампионка спира с гимнастиката

Четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова прекратява окончателно кариерата си, обяви самата тя пред агенция ТАСС. Три пъти е стъпвала и на европейския връх.

На 8 септември 2019-а по време на кръг от Световната купа в Португалия тя загуби съзнание, което беше сигнал за здравословни проблеми. През февруари тази година тя обяви, че спира временно с гимнастиката.

„Днес, 24-и декември, официално обявявам края на своята спортна кариера. Това беше един прекрасен, дълъг път от 16 години, заяви 22-годишната Солдатова. По този път срещнах и се сблъсках с много неща, но сега искам да си спомням само хубавите. Няма за какво да съжалявам, няма и за какво да тъгувам. Постигнах толкова, колкото в детството си не съм и мечтала. На 6 годинки едно малко момиченце с майка си и брат си отиде да търси залата по спортна гимнастика, но се оказа, че сме влезли в тази по художествена. Кой да знае тогава, че тази грешка определя съдбата ми за години напред и целият ми живот, казва Солдатова.

През февруари Александра бе приета в болница, след като направи опит за самоубийство. Тогава медиите Русия съобщиха, че грацията е диагностицирана с булимия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html