неделя, 28 април 2024 г.

Венелин Петков, бивш шеф в Би Ти Ви: Смяната ми е заради изборите

Първи думи на Венелин Петков след уволнението - Vijti.com

„19 години, 9 месеца и 24 дни плюс 6 месеца казарма. Довиждане“. Това написа в профила си във Фейсбук Венелин Петков, който  бе отстранен от поста шеф на новините, актуалните предавания и спорта в „Би Ти Ви Медия груп“. На негово място бе назначен Антон Хекимян.  Бившият вече директор на “Новини, актуални предавания и спорт” в Би Ти Ви коментира отстраняването си от длъжността ““Зимата идва. После са изборите. Весела Коледа“.

Така Петков посочи каква е причината за изненадващата му смяна с Антон Хекимян. Тя стана след идването на новия изпълнителен директор на Би Ти Ви Мартин Швехлак. Според хора от телевизията обаче смяната е била очаквана от екипа, но не и от самия Петков. Новият собственик на медийната група – чешкият милиардер Петер Келнер е вкарал в договора за покупката точка, според която новият изпълнителен шеф има право да смени досегашния мениджърски екип със свои хора. Както е и направил…

Смяната на Венелин Петков с Антон Хекимян има и емоционална страна, освен чисто професионалната. Двамата са много близки приятели, родом са от Стара Загора. Точно преди кадровите рокади, Хекимян направи дълго интервю с Петков в сутрешния блок, в което дълго и напоително се говореше за успехите на Би Ти Ви и конкретно на „Новините“. „Сега вече не са толкова близки, явно парите и кариерата са по-важни“, заяви за „Антени“ човек от нюзрума на Би Ти Ви.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html