неделя, 5 май 2024 г.

Писаха Отличен 6 на съдиите на ЦСКА – „Левски“

Съдията Никола Попов и неговите помощници са се справили повече от добре по време на дербито ЦСКА – „Левски“. Това сподели шефът на съдийската комисия Костадин Стоичков, който е бил и наблюдател на мача.

След мача от „Левски“ предявиха сериозни претенции към съдиите и по-конкретно за отсъдената дузпа в полза на „червените“, за която останаха съмнения, че е извън наказателното поле, както и за непоказан директен червен картон на Амос Юга през първото полувреме. След 30 минути игра националът на ЦАР хвана през гушата халфа на Левски Ивайло Найденов пред очите на Попов, но реферът не взе решение, което да накаже символичния домакин.

„Съдиите се справиха безупречно с този мач. Имаха много дискусионни, важни решения, които трябваше да вземат. И всичко важно го решиха конкретно. Моята крайна оценка е едно много добро съдийство за „Левски“ – ЦСКА не само на главния съдия, но и асистентите. Работата в екип беше на високо ниво. Браво и поздравления! Дано всички дербита минават по този начин. Със сигурност на някой му се е искало нарушението да е отвън, но там ясно и точно се вижда, че контактът е точно на линията, коляното на нападателя е на линията. Както знаете, линията на наказателното поле е част от наказателното поле“, коментира темата Стоичков.

„Със сигурност на някой му се е искало нарушението да е отвън, но там ясно и точно се вижда, че контактът е точно на линията, коляното на нападателя е на линията. Както знаете, линията на наказателното поле е част от наказателното поле“, заяви Стоичков.

Припомняме и гневната реакция на собственика на „сините“ Наско Сираков след дербито на 18 декември.

„Мога да отбележа само съдийството. Ужасяваща работа! Не може да те душат половин минута и да няма червен картон. И дузпата е половин метър отвън. Те искат да ни довършат. Няма какво да говоря повече, защото ни глобяват“.

От СК разкриха, че от началото на сезона 24 асистенти и главни съдии от Първа и Втора лига са получили наказания, но не обявиха техните имена.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html