петък, 3 май 2024 г.

Кметът на Перник правел нова партия: Социалисти за ГЕРБ

 

Станислав Владимиров бързо загърби лидера си Корнелия Нинова

Кметът на Перник Станислав Владимиров, който открито се обяви срещу партийния си лидер Корнелия Нинова, бе обявен от съпартийците си в миньорския град за предател. Един от най-знаковите и разпознаваеми социалисти Милен Миленов написа в социалния си профил следното: Политическата атака на кмета на Перник и на партийната организация на БСП Перник, водена от един от зам.- кметовете срещу Нинова и ръководството на партията в навечерието на най-важните избори е политическо предателство. Преди месец писах: БСП в Перник се превръща в ГЕРБ СОЦИАЛИСТИ.“ Други поправят именития си съгражданин, че ставало дума за нова партия Социалисти за ГЕРБ.

Така или иначе Станислав Владимиров може да се окаже излишен за БСП, защото от повече от година насам води комформистка политика спрямо управляващите от ГЕРБ. Нещо повече, напоследък управленските му решения срещат сериозен обществен отпор и са поставяни под въпрос, защото удрят по джоба на перничани. Обещаваната социална политика се разминава с  решението му да вдига близо 9 пъти таксата смет.

Според социалистите от Перник Владимиров е напазаруван от управляващите от ГЕРБ още с част от онези 20 милиона, които Бойко Борисов отпусна за тръбата. Дори да не е така очевидно поведението на кмета подсказва сериозно сближаване с партията на министър председателя, а декларациите, че ще бъде алтернатива на ГЕРБ останаха само на предизборните плакати. „Той се извъртя на 180 градуса, качи се в джипката на Борисов и позволи да го развозват като куфар“, коментират социалисти от града и припомнят как екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро сам казал от парламентарната трибуна, че пернишкият водопровод е една голяма далавера и кражба за милиони.

В Перник не са малко жителите, които наричат кмета „напазаруван“ и „на каишка“. Обясняват поведението му като следствие от прегръдката му с Бойко, с която двамата заедно замазаха вината на предишни кметове и на областния управител за водната криза. Хората помнят как Борисов жлъчно се шегувал, че ще ходят на избори „заедно със Станислав“, а пък Владимиров повтарял, че бил срещнал разбиране от премиера.

Само за година са разсипани надеждите на перничани, че ще е различно с този кмет, че ще е социален кмет и ще изпълнява предизборните си обещания. Вместо това той закри общинския театър и оркестъра, а си вдигна заплатата от 2800 на 6000 лева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html