неделя, 28 април 2024 г.

Слави Трифонов гласи за министър човек на… Тодор Живков

Красен Станчев: Приватизацията е разследвана, няма нещо, което да се е оказало незаконно

Политическите инженери на партията „Има такъв народ“ очевидно съвсем са загубили връзка с реалността и здравия разум. В средите на извънпарламентарната опозиция сериозно се говори, че Слави Трифонов и неговото обкръжение са си поставили за цел да пробутат за икономически министър Красен Станчев в следващия кабинет. Директорът на Института за пазарна икономика е сред най-десните наши икономисти. За него важи приказката „по–надясно от мен е само стената“. Сред последните му идеи са приватизация и на малкото останали държавни предприятия, включително назионалните телевизия, радио и БТА. Дори държавата трябва да продаде и минималните си дялове във всички възожни дружества. Дали Слави Трифонов е поел някакви ангажименти към Красен Станчев не е ясно, но е факт, че икономистът много често гостува в кабелната телевизия на шоумена. Сам по себе си този факт вече поражда съмнения за бъдещи общи планове.

По-любопитно е кой е Красен Станчев. С чиста съвест може да се каже, че той е човек от обкръжението на…Тодор Живков. Съдете сами. Завършва през 1980 година в СССР специалността „Марксистко – ленинска философия“ (!!!) в Ленинград. След завръщането си в България веднага е назначен в АОНСУ като асистент. За тези, които не знаят – АОНСУ беше ковачницата на кадри за Комунистическата партия. В този институт на БКП се готвеха бъдещите управленци. Връзката с Тодор Живков минава през втората съпруга на Станчев. Тя е от известната фамилия Жулеви от пазарджишкото село Лисичево. Бащата на Гергана е Дело Жулев – генерал от армията, началник на отдел в авиацията, член на Окръжния комитет на БКП в Ямбол. След смъртта му, Гергана е взета под крилото от неговите братовчеди – Димитър и Стоян, висши номенклатурни кадри. Първият е посланик дълги години в Москва, назначен е там лично от Тодор Живков. Жулев става много близък с грохналия от пиене и болести Леонид Брежнев, а неговата съпруга Милка е първа приятелката на дъщерята на Брежнев Галина. Тя пък е прочута с постоянните си запои, любовта си към луксозния живот, мъжете и наркотиците.

Какво се случи с децата на съветския елит? - Russia Beyond България

Дъщерята на Брежнев няма никакви задръжки

Ведната след промените, Станчев „изненадващо“ основава Института за пазарна икономика и светкавично възприема десните идеи в политиката и най-вече в бизнеса. Кой и с какви пари е финансирал това начинание, никак не е трудно да се досетим.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html