четвъртък, 2 май 2024 г.

Официално: Квалификациите за Australian Open ще са в Доха

След дългото чакане от АТР обявиха календар за първите 7 седмици на сезон 2021. Началото ще бъде дадено между 5 и 13 януари с два турнира от категория АТР 250 – в Делрей Бийч и в Анталия. В турския курорт също ще се играе на хард като надпреварата е с лиценз за една година.

Квалификациите на Australian Open ще се проведат в Доха между 10 и 13 януари, след което класиралите се за основната схема ще заминат за Мелбърн, където до края на януари ще изкарат задължителната карантина.

Седмицата между 31 януари и 6 февруари ще бъде доста натоварена в Мелбърн, тъй като едновременно ще се проведат два турнира от категория АТР 250 плюс второто издание на ATP Cup.

Отборната надпревара ще бъде с участието 12 нации, което към момента оставя България извън сметките, тъй като чрез ранкинга на Григор Димитров страната ни е 15-а в списъка. При няколко отказвания обаче е възможно и родният тим да получи шанс за изява.

Потвърдени официално са и датите на Australian Open – между 8 и 21 февруари.

От АТР ще обявят отделно програмата си за периода между 8-а и 13-а седмица като там голямата въпросителна изглежда провеждането на Мастърса в Маями, докато този в Индиън Уелс почти сигурно ще бъде отложен за след края на US Open.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html