неделя, 5 май 2024 г.

„Милан“ с уникално постижение в Европа

„Милан“ запази първото си място в Италия, въпреки че за втори пореден път направи равенство 2:2, този път на гости на „Дженоа“. „Росонерите“ два пъти се оказваха догонващи в резултата и в крайна сметка не можаха да се доберат до успеха срещу един от отборите в най-слаба серия до момента в първенството.

„Росонерите“ не просто са начело в класирането в Калчото, ами остават единственият отбор от Топ 5 първенствата на Европа, който няма загуба след подновяването на футбола през лятото в условията на пандемия от COVID-19 – 17 победи и 7 ремита. Отделно от това те имаха 7 поредни победи като гост в шампионата, а повече са печелили само през далечния сезон 1992/93, като сега не успяха да изравнят клубния си рекорд.

Треньорът на „Ювентус“ пък Андреа Пирло не скри емоциите си след равенството в мача от 12-ия кръг на Серия „А“ срещу „Аталанта“ – 1:1.

„Трябва да печелим мачове като този“, каза Пирло пред Sky Sport Italia. „Но понякога се държим твърде лекомислено. И ни наказват за грешките ни. Роналдо не вкара дузпата. Жалко, защото бихме могли да излезем напред в резултата. Но това се случва във футбола. Но пропускът на Мората ме ядоса. Това не бива да се допуска. В този момент той взе грешното решение. Но иначе изигра добър мач“, бесен бе треньорът.

Още в самото начало на двубоя сами срещу вратаря на „Аталанта“ излязоха Мората и Роналдо. Испанецът опита пас към Кристиано, но след намеса на бранител топката се върна при него, а той имаше достатъчно време да я вкара в опразнената врата. Твърде неуважително обаче Мората опита да вкара с пета, като сякаш съдбата го наказа за опита за подигравка, защото топката излезе в аут.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html