петък, 3 май 2024 г.

Ангел Кунчев се закани на търговските обекти

Главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев се закани на търговските обекти, които не спазват противоепидемичните мерки. Той коментира, че здравните власти няма да толерират и допуснат нарушения на мерките, както стана при предната заповед на здравния министър, и ако се налага – ще затварят обектите.

Бяхме свидетели при предната заповед на доста груби нарушения, които нямаме намерение да толерираме и да допуснем сега. Собствениците трябва да са наясно, че ако установим такива нарушения, ние ще бъдем принудени да спрем тяхната работа. Здравните власти може да затварят търговски обекти, ако противоепидемичните мерки, които се удължават до 31 януари, не се спазват, заплаши Кунчев.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов го допълни, че и потребителите, които не спазват мерките в големите търговски обекти, ще бъдат санкционирани.

Двамата се срещнаха с представителите на големите търговски вериги, хранителни вериги и нехранителни магазини, за да обсъдят спазването на мерките, които бяха удължени до края на март.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html