неделя, 28 април 2024 г.

Васил Найденов се скри на село

 

Големият певец Васил Найденов, който потъна вдън земя през последните месеци, се е скрил заради пандемията в провинцията в къщата на познати, разкри пред вестник „Галерия“ мениджърът му Ивайло Манолов. По думите му изпълнителят е решил да се оттегли на село, за да си почине пълноценно от многото участия през последните години, а и нямал настроение да пее в днешно време.

Затова и за първи път от толкова години Васко Кеца няма да има участие навръх Нова година, а ще празнува, за разлика от негови колеги, които не са отменили изявата си на 31 декември. Васил Найденов се прибра в София само за планирани снимки за новогодишната програма на БНТ, като те се проведоха при строги противоепидемични мерки. След това отново се върна в провинцията, където най-вероятно ще прекара коледните и новогодишни празници. Звездата имаше обявен голям концерт на 18 декември в столичен клуб, на който трябваше да изпее златните си хитове като „Телефонна любов“, „Синева“, „По първи петли“, но извънредното затваряне на заведенията провали спектакъла му. Засега събитието е преместено за 13 февруари, за да не съвпадне и с Деня на влюбените, ако дотогава мерките бъдат разхлабени. Ако ли не, легендарният певец ще го отложи за пореден път и ще продължи да се наслаждава на почивката си. Най-важното е, че Васил Найденов е здрав, защото спазва всички мерки, а и не общува с много хора. Той е наясно, че попада в рисковата група, защото вече е на 70 години, които навърши на 3 септември. Освен това има болно сърце, а както е известно, тези хора са сред най-застрашените от ковид. Заради здравословните си проблеми звездата стриктно спазва мерките срещу заразата още от началото на март и веднага се барикадира в дoмa cи. Дори веднъж вече беше в карантина в началото на лятото, тъй като човек от неговия екип беше болен от коронавирус, но тогава големият изпълнител не се зарази. След охлабването на мерките Васил поднови участията си и цяло лято обикаляше страната. „В началото имах уплах от ковид, защото преекспонираха темата по телевизията и живеехме като осъдени. Вече свикнахме със заразата и се научихме да живеем с вируса, пазейки себе си и околните. Но си е рисковано за нас, певците, защото общуваме с много хора, които не носят маска, пийнали са, което е нормално, защото са дошли да се забавляват. Човек трябва да се прекръсти и да се надява Господ да ни пази. Иначе със здравето съм сравнително добре, преболява ме това или онова, но все пак съм на 70. Пия си хапчетата за сърцето. Кардиоложката ми д-р Григорова дойде веднъж на мое участие и се хвана за главата, направо получи удар. Изненада се, че нищо не спазвам от това, което тя ми е препоръчала, но как да застана като бастун на сцената и да не мърдам“, призна в интервю за „Галерия“ Найденов през септември.

Иначе той вече е на коледна вълна и преди да замине за провинцията, украсил целия си апартамент в столицата. Мениджърът му Ивайло също е подредил украсата в дома си, но е решил да остане в София. „Сега поне мога да свърша всички онези неща, за които преди нямах време. Поръчах си нови мебели за жилището, както и за вилата ми в Гърция. Имам и нов крайслер втора употреба. Застрахователите платиха за стария ми автомобил от същата марка, с който катастрофирахме миналата година с Васил. Щом взех парите, се свързах с приятел в Германия и му поръчах да ми купи автомобил от същата марка. Возилото вече е при мен и съм много доволен. Изключително комфортно се пътува с него“, похвали се Ивайло. И двамата с изпълнителя нямат финансови проблеми и от спестяванията си съвсем спокойно могат да изкарат извънредните мерки, без да работят. Макар голямата звезда да е на 70, не получава все още пенсия от държавата. „Бях травмиран, когато след 50 години работа разбрах, че аз и мои колеги всъщност никога не сме се трудили. Не са важни парите, които ще вземем, а принципът. Защото все пак сме носили толкова години огромни приходи на държавата, за милиони става дума, а в един момент се оказва, че не сме работили. Много от моите колеги нямаха толкова дълъг артистичен живот като моя, но тези, които са били на сцената 20-30 години, отиват на улицата и нямат никакви пенсионни права. С нищо не могат да докажат, че са били живи, което е аномалия. Мислех, че в парламента малко или много ще се вслушат в нас, но нито едно правителство не реагира. Сега около сто човека имаме обещание от сегашния министър на културата Боил Банов, че ще получим пенсии, но да видим. Най-странното е, че формата, по която ще бъдем пенсионирани, не е заради това, че сме работили в Концертна дирекция, а защото сме пели на „Златният Орфей“, което е странно и нелепо. Много от колегите ми вече не са живи и така и не дочакаха пенсията си, което не прави чест на управниците ни, защото ние в крайна сметка сме работили в най-държавното предприятие. Казваха, че не сме си плащали данъците, което е, меко казано, смешно, тъй като не може да не си го правил, като си бил щатен служител на Концертна дирекция. Те са ни удържани автоматично“, призна през септември Найденов.

Той обаче и на тези години няма намерение да слиза от сцената, защото не може без вярната си публика, а и е сред най-ангажираните певци, въпреки че хонорарът му напълно основателно е сред най-високите.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html